۱۵ مرداد ۱۳۹۳، ۱۱:۱۹

گزارش مهر/

مسیر ناهموار خبرنگاری در استان مرکزی/ نبود جسارت در رسانه های محلی موروثی شده است

مسیر ناهموار خبرنگاری در استان مرکزی/ نبود جسارت در رسانه های محلی موروثی شده است

اراک- خبرگزاری مهر: دست اندازهای مطبوعات استان مرکزی تنها به یک یا دو مورد منتهی نمی شود. کپی های غیرمجاز، نبود سقف حمایتی برای خبرنگاران و مطبوعات استان مرکزی و سطح پایین دستمزدها چاله های عمیقی هستند که مسیر جاده خبرنگاری را در استان ناهموار کرده اند.

به گزارش خبرنگار مهر، هرساله در آستانه روز خبرنگار همه دست به قلم می شوند تا از مشکلات بگویند. 17 مرداد به عنوان روز اصحاب قلم و خبرنگار همه گلایه های یکساله را جمع می کنند و از گذشته و حال و آینده مبهم مطبوعات، رسانه و خبرنگار می نویسند. خبرنگاران محلی که در مقایسه با خبرنگاران کشوری با مشکلات بیشتری دست و پنجه نرم می کنند.

مدیر خبرگزاری ایرنای استان مرکزی نخستین مشکل رسانه ها را انتظاربی مورد حل مشکل خبرنگاران از بیرون می داند و به خبرنگار مهر می گوید: خبرنگاران برای حل مشکلاتشان چشم امید به خارج از مجموعه خود دوخته و منتظرهستند دستی از آستین اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، استانداری یا سایر نهادها بیرون آید و این مشکلات را حل کند.

استان مرکزی فاقد خانه مطبوعات یا هر نهاد صنفی دیگری برای پیگیری مشکلات خبرنگاران

علی حیدر شاه حسینی با بیان اینکه استان مرکزی هم اکنون فاقد خانه مطبوعات یا هر نهاد صنفی دیگری برای پیگیری مشکلات شاغلان این حرفه و تلاش برای افزایش سطح رفاه آنان است اضافه می کند: این اصحاب رسانه هستند که باید پیش از هرکس دیگری، از خودشان بپرسند که چرا در این خصوص کاری نمی کنند.

وی ادامه می دهد: هر چند هیچ کس منکر حمایت های قانونی اداره ها و نهادهای مرتبط با رسانه ها نیست ولی  اگر دست اندرکاران رسانه ها خود نخواهند و گام های اصولی برندارند، برای بهبود وضعیت شان راه به جایی نمی برند.

مدیر مسئول روزنامه عطر یاس نیز با بیان اینکه مطبوعات ركن چهارم دموكراسي است پس باید منتقد قدرت و چشم بيناي جامعه باشد می گوید: در حال حاضر میرزا بنویس ها به جای خبرنگاران و روزنامه نگاران در حال افزایش هستند که این موضوع ریشه در عوامل گوناگونی دارد.

داود باقری ادامه می دهد: در ايران ما خبرگزاري و راديو تلويزيون خصوصي نداريم لذا خبرنگار ها هم طبق درخواست هايي كه از آنها صورت می گیرد درست مثل يك كارمند دولتي عمل مي كنند.

وی با تاکید بر اینکه ميزان توسعه يافتگي جامعه با ميزان درجه آزادي مطبوعات ارتباط مستقیم دارد خاطرنشان می کند: در سالهای اخیر با پدیده ای به عنوان "خبرنگار کاسب" مواجه بوده ایم که فقدان برنامه جدي در مديريت رسانه ها، نبود قانون مدون برای حمایت از خبرنگار حرفه ای، فقدان آموزش و فقدان توجيه اقتصادی برای بنگاههاي خبری به اين امر دامن زده است.

باقری آستانه نقدپذیری مدیران را پایین می داند و می گوید: در جوامع سنتی نقد منجر به دشمنی می شود چرا که مدیران از نقد مطبوعات برداشت های اشتباه می کنند و حاضر به اصلاح عملکرد خود نیستند.

عدم جسارت و جرات در رسانه های محلی موروثی شده است

سرپرست خبرگزاری تسنیم استان مرکزی نیز با بیان اینکه رسانه ها در مجموع جرات نقد برخی مدیران را ندارند می گوید: رسانه ها به خصوص رسانه های محلی جرات نداریم که از عملکرد ضعیف برخی مدیران شکایت کنیم یا حتی بگوییم چرا این مدیر بی تجربه باید برای این سمت حساس انتخاب شود.

مبین جلیلی ادامه می دهد: این مدیران با هزار اهرم فشار و اجبار و...می توانند جلوی نقد را بگیرند.

وی با تاکید بر اینکه این عدم جسارت و جرات نیز در رسانه های محلی موروثی شده است تصریح می کند: در این شهر عدم نقدپذیری میراثی است که از گذشتگان مطبوعات به ارث رسیده و در خبرنگاران و مطبوعات محلی درونی شده است.

محمد اسدی از خبرنگاران محلی استان مرکزی ضمن انتقاد از کپی های غیرمجاز از سوی همکاران رسانه ای به خبرنگار مهر می گوید: متاسفانه در مطبوعات دوره میرزانویسی را پشت سرگذاشته ایم و با پدیده ای به نام میرزا کپی کن ها مواجه هستیم.

همکاران پشت میزنشین دیگر حوصله میرزابنویسی هم ندارند

وی ادامه می دهد: همکاران پشت میزنشین دیگر حوصله میرزابنویسی هم ندارند و به کپی کردن آثار یکدیگر بسنده می کنند.

یکی از مدیران حوزه کشاورزی نیز با تاکید بر اینکه خبرنگاران ما کمتر محتوا ایجاد می کنند به خبرنگار مهر می گوید: البته این فقدانی است که همه ابعاد جامعه را گرفته و در حوزه حبرنگاران نیز رسوخ  پیدا کرده است.

وی اضافه کرد: خبرنگاران ما (بیشتر محلی) کمتر در حوزه ای کار می کنند تخصص دارند یا حتی از پیش مطالعه نیز ندارند یا خیلی سطحی است.

ضعف مطالعاتی و حرفه ای خبرنگاران

این مدیر ادامه داد: این ضعف مطالعاتی و حرفه ای خبرنگاران را از نوع سوال هایی که درمصاحبه ها مطرح می کنند می شود فهمید.

وی با اشاره به اینکه باید روحیه تولید محتوا در کل کشور به ویژه در اصحاب رسانه بیشتر شود یادآور شد: خبرنگاران در وهله اول در حوزه خود مطالعه بیشتری انجام دهند تا بتوانند کارحرفه ای انجام دهند.

یکی از خبرنگاران نیز ضمن انتقاد از صحبتهای یک طرفه برخی از مسئولان می گوید: جسارت منجر به خطرات جدی برای خبرنگار می شود. ما وقتی در انتخابات هم فعالیت سیاسی می کنیم اگر بامشکل مواجه شویم به هیچ نهاد و ارگان یا صنف  نمی توانیم دلگرم باشیم چه برسد به جسارت در کار خبر، چه کسی از خبرنگار حمایت می کند؟

یکی از خبرنگاران نیز در گفتگو با مهر گفت: خبرنگاری در ايران كم درآمدترين و در عين حال سخت ترين شغل است. شغلی که علیرغم کارآمدبودن آن برای عموم، هنوز از سوی برخی نهادهای دولتی کلیت آن پذیرفته شده نیست.

انسیه بغدادی ادامه داد: تا انجا که میرزابنویس می شوی خوب است و آن مرزی که نقد می کنی بد است. تفاوتی هم نمی کند خبرنگار راست باشی یا چپ. همین که جرات  و جسارت داشته باشی که بنویسی حرفی از واقعیت را؛ این اهرمهای فشاراست که از خبرنگار حمایت می کند.

یکی از خبرنگاران محلی نیزگفت: هنوز خبرنگاران محلی برای گرفتن یک آمار ساده از پله های ادارات بالا و پایین می روند. هنوز که هنوز است تنها می توانند گزارش عملکرد "فقط مثبت" ادارات را در مطبوعه خود چاپ کنند. هنوز که هنوز است برای یک مصاحبه ساده باید از هزاران مرجع و فیلتر رد شوند.

یک قدم به راست، یک قدم مانده به چپ و مسیر مستقیم جاده خبرنگاری در استان مرکزی ناهموار است. ناهمواری که هرساله گفته می شود و تاکنون راه به جایی نبرده است.
.....

گزارش: سمیه بصیرت

کد خبر 2344309

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha